Nya recept och trevligt sällskap
Lade fläskfilen i marinad redan i torsdagskväll, nytt recept
Det var rödvin, balsamvinäger, olja, vitlök och honung
Fredagskvällen skulle förgyllas av Roy & Kerstin från Karlskrona. Alltid lika trevligt att träffa dem
Vi började med lite oliver och snacks, sen var det dags för förätten: Gubbröra på kavring. Smakade kanon
Fläskfilen som nu legat i marinad ett dygn skulle in i ugnen, till de skulle vi ha hasselbackspotatis och apelsinsås.
En sås som skull kokas upp med vitt vin, vitlök, koncentrerad apelsinsaft och lite kummin
KUMMIN sa jag inte färsk Oregano som Mange köpt, den stod för nära kumminen sa han...
Jaha o vad gör vi nu då????
Jag tänkte så här, kummin har man i ärtsoppa och oregano i pizza, hur skulle ärtsoppa smaka om den hade touch av pizza. BLÄÄÄÄÄÄ
När denna sås hade kokt ett tag så skulle den silas och sen i med grädde, då tog jag lite oregano samt smulade i dragon. Det första de utbrast när vi satt oss till bords var - Oh vilken god sås...
Ja så det blev bra till sist:)
Efterrätten skulle bestå av färska jordgubbar rullade i florsocker och grand manier droppat över dem, i ugnen i 2 min. Sen skulle de läggas i en limecreme som vi gjort av grädde, kesella, lime och florsocker
Sjukt gott, och helt perfekt för min kolesterol.
Mange hade lovat att sätta bröd i bakmaskinen så det var lagom färdigt till morgondagens frukost
Undrar hur det brödet skall bli, med tanke på alkoholintaget
natti natti
Pilla
Det var rödvin, balsamvinäger, olja, vitlök och honung
Fredagskvällen skulle förgyllas av Roy & Kerstin från Karlskrona. Alltid lika trevligt att träffa dem
Vi började med lite oliver och snacks, sen var det dags för förätten: Gubbröra på kavring. Smakade kanon
Fläskfilen som nu legat i marinad ett dygn skulle in i ugnen, till de skulle vi ha hasselbackspotatis och apelsinsås.
En sås som skull kokas upp med vitt vin, vitlök, koncentrerad apelsinsaft och lite kummin
KUMMIN sa jag inte färsk Oregano som Mange köpt, den stod för nära kumminen sa han...
Jaha o vad gör vi nu då????
Jag tänkte så här, kummin har man i ärtsoppa och oregano i pizza, hur skulle ärtsoppa smaka om den hade touch av pizza. BLÄÄÄÄÄÄ
När denna sås hade kokt ett tag så skulle den silas och sen i med grädde, då tog jag lite oregano samt smulade i dragon. Det första de utbrast när vi satt oss till bords var - Oh vilken god sås...
Ja så det blev bra till sist:)
Efterrätten skulle bestå av färska jordgubbar rullade i florsocker och grand manier droppat över dem, i ugnen i 2 min. Sen skulle de läggas i en limecreme som vi gjort av grädde, kesella, lime och florsocker
Sjukt gott, och helt perfekt för min kolesterol.
Mange hade lovat att sätta bröd i bakmaskinen så det var lagom färdigt till morgondagens frukost
Undrar hur det brödet skall bli, med tanke på alkoholintaget
natti natti
Pilla
Kommentarer
Postat av: jonna
MMMM...:) låter ju knappt frästande mamma. visste att du skulle lyckas med recepten du är som gjord framför spisen.Alla ni som läser detta bara så ni vet så är min mamma VÄRLDENS BÄSTA på att laga mat helt fantastisk.Saknar dina goda köttbullar och såser mamma..puss
Trackback